【森本正治 来日決定】森本オリジナルの日本酒と特別コースを堪能する 一夜限りのガラディナー
<atelier 森本 XEX>

森本オリジナルの日本酒と特別コースを堪能する 一夜限りのガラディナー

アメリカを中心に活躍を続けるシェフ森本正治が約2年半ぶりに来日!XEXグループとコラボレーションした融合レストラン< atelier 森本 XEX >において、ガラディナーを開催いたします。
森本正治の原点ともいえる創造と個性が溢れるコース料理と、ペアリングでご提供する森本オリジナルの日本酒各種をこの日のために特別にご用意致しました。当日は森本オリジナル日本酒を製造する蔵元、金沢・福光屋様にご来場いただき、森本の日本酒をご紹介して頂きます。日本では2カ所でしか味わうことができない森本の日本酒。臨場感が溢れるカウンターで、至高のコースとともにスペシャルなひと時をぜひご体感ください。

Chef Masaharu Morimoto, who has been active mainly in the United States, is coming to Japan for the first time in about two and a half years! For this occasion, a Gala Dinner will be held at atelier morimoto XEX, a fusion restaurant in collaboration with XEX Group.
Specially prepared for this day, a course menu full of creativity and personality that reflects the origin of Masaharu Morimoto, paired with a variety of Morimoto’s original Sake. On the day of the event, we will invite you to visit Morimoto’s original sake brewery in Kanazawa / Fukumitsuya, to introduce you Morimoto’s sake that can only be tasted only in two places in Japan. Experience a very special moment at the lively counter with this supreme course.

3月3日(火)に開催される森本シェフ来日ガラディナーコースの一部をご紹介します。大トロを塩漬けし軽くスモークして生ハムのように仕立て、メロンと一緒にいただく“トロシュートメロン”。和と洋を組み合わせた森本らしい至高の一品。 さらにはatelier 森本 XEXでしか飲めない“ローグ 森本そばエール”も味わえます。厳選された食材を使い、目の前で創り上げるオリジナリティ溢れる料理の数々をお見逃しなく!
※写真はイメージです

Here are some of the Chef Morimoto’s gala dinner course to be held on Tuesday, March 3rd. Salted and smoked Toroto thinly sliced as prosciutto ham served with Melon. Morimoto’s supreme dish combining Japanese and Western styles. In addition, you can also taste “Rogue Morimoto Soba Ale” which can only be found in atelier morimoto XEX. Don’t miss the opportunity of original dishes created right in front of you using carefully selected ingredients!
*picture is for illustration purpose only.

一夜限りのガラディナー 森本正治が創るスペシャルコースローグ 森本そばエール

【森本オリジナルの日本酒と特別コースを堪能する 一夜限りのガラディナー】
■日程:2020年3月3日(火)
■時間:19:30 Door Open / 20:00 Start
■金額:30,000円(税サ込)※XEX member 28,000円(税サ込)
お席に限りがございますので是非お早目にご予約ください。

[One Night Only Gala Dinner to enjoy Morimoto’s original sake and special course]
■ Date:
March 3, 2020 (Tuesday)
■ Time: 19:30 Door Open / 20:00 Start
■ Price: 30,000 yen (tax included) *XEX members: 28,000 yen (tax included)
Seats are limited, so please make a reservation early.

■シェフ森本 正治について
1998年、人気料理番組であった『料理の鉄人』の3代目「和の鉄人」に抜擢されたシェフ森本。
その後アメリカ版料理の鉄人「Iron Chef America」においては唯一の日本人シェフとして名を馳せ、今もなお米国で圧倒的な人気を誇る。
2001年フィラデルフィアに自身初のレストラン「MORIMOTO」をオープン。その後も世界中に多くのレストランを持ち、安藤忠雄氏が設計したフラッグシップでもあるニューヨーク店は、世界のセレブに愛され続けています。 

■ About Chef Masaharu Morimoto
Famous Iron Chef in the 3rd generation of the Japanese TV show “Iron Chef”, he is also known as the only Japanese chef on its spinoff “Iron Chef America”.
Still overwhelming popular in the United States, he owns many restaurants around the world and his New York’s flagship branch designed by Mr. Tadao Ando has been loved by celebrities from all over the world since it opened.

atelier morimoto XEX

店舗情報

atelier 森本 XEX

ご予約・お問い合わせ:03-3479-0065
ホームページ:https://www.xexgroup.jp/morimoto